Gratis verzending van orders boven de 50 euro !
Alle bestelde Clematissen en andere (klim)planten worden binnen 3-5 dagen na bestelling/betaling bij u thuisbezorgd. Wij vragen een bijdrage in de verzendkosten van € 7,95 voor orders tot 50 euro. De rest van de verzendkosten (door de zware potten en lange planten zijn de verzendkosten relatief hoog) nemen wij voor onze rekening.

Bezorgdienst
Al onze leveringen worden bezorgd door PostNL/Belgische Post (of onze eigen bezorgservice bij de grotere bestellingen). Indien er niemand aanwezig is als de planten door de postbezorger worden aangeboden, worden de planten de volgende werkdag nogmaals aangeboden of wordt het pakket afgeleverd bij uw buren. U treft in beide gevallen een bericht hierover aan in uw brievenbus. Indien er wederom niemand aanwezig was kunt u de planten op het dichts bijzijnde postkantoor ophalen tot 3 weken na datum eerste aanbieding. Wij raden aan deze zo spoedig mogelijk op te halen, al kunnen de planten door de goede verpakking prima enige dagen in de verpakking overleven.
Bij de bestelling kunt u uw favoriete bezorgdag opgeven zodat wij daar zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.

Verpakking
De klimplanten worden na inspectie door ons met de grootste zorg verpakt, waarbij we er zorg voor dragen dat de planten tijdens het vervoer niet beschadigd kunnen raken. Tevens zorgen wij ervoor dat de planten goed beschermd worden tegen uitdroging en grondverlies zodat ze prima per postorder vervoerd kunnen worden. Bij ontvangst van de planten dient u te controleren of de planten nog voldoende vochtig zijn (zie ook op het bijgeleverde etiket) en zonodig de plant (met pot) in een emmer water onderdompelen. Daarna kunt u de planten (zonder pot) direct in de grond zetten.

Bestelprocedure
Bestellen via onze winkel is snel en eenvoudig in slechts 3 stappen:
1. selecteer de planten die u wilt bestellen in uw winkelwagen;
2. Ga naar afrekenen, voer uw adresgegevens in (en eventueel afwijkend bezorgadres) en selecteer de verzendmethode;
3. Selecteer de wijze van betalen (+ eventuele betaling via de site van PayPal of uw eigen bank) en bevestig uw bestelling. U ontvangt van ons direct een bevestigingsemail van uw bestelling.

Retourzendingen/klachtenafhandeling
Als de producten (met uitzondering van "levende producten") niet aan uw verwachtingen voldoen, mag u ze, mits ongebruikt en indien mogelijk in originele verpakking, retourneren. U dient zelf de verzendkosten voor retourneren voor uw rekening te nemen. Alle annuleringen dienen schriftelijk aan ons kenbaar te worden gemaakt. Dit kan via e-mail, fax of post; hierbij kunt u gebruik maken van onderstaand formulier. U dient in uw schriftelijke annulering in ieder geval uw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen (bij vooruitbetalen, Paypal en Credit Cards) hebben wij tevens uw bankrekeningnummer nodig. Let op: het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan ClematisOnline.be heeft gedaan. Dit in verband met eventuele fraude met terugbetalingen.
Indien u een klacht heeft over onze dienstverlening verzoeken wij u deze per email (info@clematisonline.be) aan ons door te geven. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. U kunt ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar ClematisOnline bij is aangesloten.

Afkoelperiode
U heeft een afkoelingsperiode van 14 werkdagen na ontvangst van uw bestelling om zonder opgaaf van redenen de bestelling te ontbinden (uitgezonderd "levende producten"). U kunt hiervoor onderstaand formulier gebruiken. Vervolgens heeft u 14 dagen om het product te retourneren. Het product dient nog ongebruikt te zijn en indien mogelijk in de originele verpakking te worden geretourneerd. U draagt hierbij zelf de kosten van de retourzending. Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 14 dagen aan u terugbetaald.

klik hier om het herroepingsdocument te openen